Lösögonfransar och magnetiska ögonfransar

Vi människor har alltid varit väldigt noggranna med vårt utseende och vill alltid hitta nya sätt att förbättra detta på. Med tiden har det uppkommit nya metoder för att förbättra detta, och fokuset för kvinnor ligger ofta på smink och att framhäva våra naturliga drag.

Lösögonfransar och trender

Något som blivit enormt populärt på senaste tiden är lösögonfransar och alternativa sådana. Det finns många olika typer av lösogonfransar som varierar i längd, täthet av fransar och färg. Likväl som det finns stor variation i ögonfransarna själva, finns det även många olika metoder för att få dessa att sitta rätt på ögonen. En ny metod som uppkommit på senare år är magnetiska ögonfransar, vilka fungerar som vanliga lösögonfransar, bara att de är magnetiska.

Hur magnetiska lösögonfransar fungerar

Magnetiska lösögonfransar har blivit populära på grund av enkelheten och det fina resultatet som de ger. Många som använder lösögonfransar upplever att de lätt åker av och inte sitter på plats särskilt länge. Företag har uppmärksammat detta vanligt förekommande problem och utvecklat nya sätt att applicera dessa på. Resultatet blev magnetiska sådana, vilka fungerar genom att man applicerar en produkt som kan liknas vid lim på den egna ögonfransraden. Denna innehåller ett ämne som gör att ögonfransen stannar kvar på ögonlocket med hjälp av magnetism. Detta eftersom lösögonfransen i sig är magnetisk. På så sätt slipper man det vanligt förekommande problemet med applicering av fransarna, något som i vanliga fall behöver ske relativt direkt efter att det traditionella limmet applicerats på ögonfransraden.

Fördelar med magnetiska lösögonfransar

Den främsta fördelen med denna typ är, som nämnt, att man slipper problemet med tidsaspekten. Det finns inte en lika stor risk att resultatet blir oönskat, då den fäster perfekt oavsett när du sätter på den. Det är även den främsta nackdelen med traditionella fransar, just att man måste applicera den så pass fort efter att limmet hamnat på fransraden. Ögonfransen kommer även sitta bra då den med hjälp av magnetism kommer fästa oavsett när du applicerat motpolen.

Det finns dock givetvis personer som föredrar de traditionella metoderna, och inte uppskattar de magnetiska varianterna. Att applicera lösögonfransar är en vanesak och något som tar tid att lära sig, och är man van vid en metod kan det vara svårt att lära sig en ny.

Övriga metoder

Det går även att göra sina fransar på en salong, vilket utförs av en fransstylist. Denna är utbildad i att designa olika typer av fransar som kunden önskar. Resultatet är hållbart och kan, om man vårdar sina fransar rätt, hålla i upp till fyra veckor. Det finns många olika typer av behandlingar, men den vanligaste är förlängning av den egna fransen. Vid den behandlingen fästs en förlängning på toppen, vilket resulterar i att man får ett vaknare utseende. En annan vanlig behandling är den där man fäster nya fransar mellan de egna för att uppnå ett tjockare resultat där fransarna framstår som tätare.

Metoderna är oändliga, liksom varje individs önskan på hur just deras resultat ska bli. Lösögonfransar i dess olika variation och applicering förblir dock den mest vanliga metoden för att förbättra utseendet på sina egna ögonfransar.