Guide: Bästa metoderna för vackra och långa ögonfransar

Om du vill ha längre och fylligare ögonfransar finns det flera metoder för att få din önskan uppfylld. Du kan använda olika serum, skaffa fransförlängning eller använda dig av lash-lift. Här nedan får du förslag på olika behandlingar och knep du kan använda dig av. Du får också ta del av fördelar och nackdelar för att se vilken metod som passar dig bäst.

Fransförlängning på salong

Det är många som väljer att förlänga sina ögonfransar på en salong, det blev populärt för ett par år sedan och trenden ser ut att hålla i sig. Det är ett bekvämt sätt som sparar tid och du behöver inte vara orolig att mascaran smetar av sig vid regn eller gråt. Denna metod går ut på att lösögonfransar limmas fast på dina egna fransar. Hur många fransar som behövs beror på hur många du har, och det kan röra sig upp till omkring 100 fransar. Som kund får du själv bestämma hur långa fransar du vill ha och om du föredrar singelfransar eller volymfransar. Väljer du singelfransar används ofta en sort som kallas för flat-lashes, då är förlängningen platt och resultatet blir tätare. Föredrar du volymfransar är det en metod som limmas på dina fransar, ungefär som klasar som består av ett flertal tunna fransar, omkring 20 brukar vara vanligt.

Fördelar och nackdelar

Fördelen är att du ser resultatet direkt och den passar bra för dig som inte vill lägga ned tid på smink. Nackdelarna är att du måste fylla på fransar omkring en gång i månaden, och att det kan förekomma allergi av limmet.

Lash-lift

Vill du ha böjda ögonbryn är lash-lift en bra metod, den har funnits i ungefär 15–20 år och har under senare åren blivit ett omtyckt alternativ till fransförlängning. Den här metoden går till så att fransarna färgas svarta och därefter böjs de genom att fransarna limmas upp på en silikonspole som i sin tur är fäst längs med fransraden. När fransarna sitter där de ska, läggs en permanentvätska på, den bör vara av det milda slaget, och ska sitta kvar i omkring tio minuter. Resultatet ser naturligt ut, fransarna blir mörka, hur långa de kommer se ut beror på hur böjda de blir.

Fördelar och nackdelar

När du vaknar på morgonen är fransarna redan fina och du behöver inte lägga ned tid på smink och det brukar inte synas på samma sätt som en lösögonfransförlängning. Denna metod håller i ungefär i tolv veckor, och många gör om det redan efter sex veckor

Ricinolja

Vill du använda dig av en husmorkur är ricinolja ett alternativ. Oljan har antiinflammatoriska och antibakteriella kvaliteter som gör att dina ögonfransar blir både fylliga och glansiga. Ricinolja är en naturlig och fet olja, framställd av törelväxten ricin och den är väldigt näringsrik. Väljer du denna metod bör du använda en ren och naturlig ricinolja. Först börjar du med att rengöra ögonen noggrant från smuts och smink. Därefter lägger du på ricinolja från fransroten och över hela fransraden. Lägg även på olja på fransarna och det gör du smidigast med hjälp av en gammal mascaraborste som är väl rengjord. Det räcker oftast med 1–2 droppar för varje öga. Lägg gärna på ricinolja på kvällen innan du lägger dig och låt den verka över natten.