5 sminktips som gör att du lyckas med ögonmakeupen – varje gång

Hur lyckas man få till den bästa ögonmakeupen? Vad ska man tänka på och hur säkerställer man att ögonmakeupen håller hela dagen? Nedan finner du fem sminktips som kommer hjälpa dig att lyckas med din ögonmakeup varje gång!

Se till att du har en tillräckligt bra bas för din ögonmakeup
Basen är A och O när det gäller din ögonmakeup, utan den kommer inte resultatet bli lika bra. Innan du tar på basen är det viktigt att återfukta huden under ögonen samt ögonlocken med en ögonkräm alternativt en ögonprimer. Låt fukten gå in i huden innan du applicerar concealer på de partier du vill täcka, både under ögat samt på ögonlocket. När du fått till en jämn bas kan du gå vidare till nästa steg.

Se till att du har rätt pensel att måla din ögonmakeup med
För att få till en bra ögonmakeup så är det viktigt att använda rätt verktyg. När du applicerar concealer kan du använda dig av fuktig svamp och dutta med för att denna ska lägga sig fint medan till ögonmakeupen kan det vara att föredra att använda sig av en tunn pensel. Se till att både penseln och svampen är ordentligt rengjorda innan dessa används.

Applicera en ljus ögonskugga för att få trötta ögon att se piggare ut
Innan du börjar med din ögonmakeup, applicera en ljus ögonskugga i den inre ögonvrån samt under ögonbrynen för att få ögonen att se mer pigga och vakna ut. Du kan även använda dig av en vit eller hudfärgad kajal under ögonen för att få ögonen att se mer alerta ut.

Välj rätt ögonskugga
Fundera på vad du ska ha på dig samt hur mycket fokus du vill lägga på ögonen, vill du ha en enkel skuggning eller köra på något mer festligare som exempelvis guld? Oavsett vilket är det viktigt att använda sig av ögonskuggor med bra pigment som kommer att hålla hela dagen och inte falla ner på kinderna. Har du bruna ögon kan det vara fint att framhäva dessa med guld eller silver och har du blåa är det fördelaktigt att använda sig av varma toner såsom brunt eller brons.

Ögonmakeup med djup
Genom att använda dig av eyeliner tillsammans med ögonskugga i mörka och ljusa färger så skapar du en djup och dramatisk blick. För att nå maximal effekt, lägg den mörka ögonskuggan i yttre ögonvrån och den ljusare på inre ögonlocket samt måla en del ögonskugga under ögat så att det skapar ett fint helhetsintryck. Du kan även måla en vinge med eyelinern som gör att ögat lyfts på ett naturligt sätt. Använd dig av tejp eller papper för att få till den perfekta vingen om du har svårt att få till det. Toppen över i:et när det till kommer till att skapa en djup blick är att måla dina ögonfransar med en mascara med volym så att dessa inte försvinner i din ögonmakeup. Du kan även gärna böja dina fransar med en ögonfransböjare innan du målar dem.