Ögonfransförlängning – allt du behöver veta

Långa ögonfransar är något som många drömmer om men det är inte alla som har det naturligt, därför är det bra med fransförlängning. I denna artikel kommer du att få all information som du kan tänkas behöva när det kommer till ögonfransförlängning.

Att tänka på innan du gör fransförlängning

Fransförlängning är något som har varit väldigt populärt länge, men det finns en del saker som du bör tänka på innan du gör dina fransar.

För det första måste du oftast vara minst 16 år för att få göra fransförlängning och oftast måste du ha dina föräldrars medgivande. Det är också viktigt att tänka på att fransförlängningen kan skada dina egna fransar, därför är det viktigt att du gör ögonfransförlängningen hos en utbildad fransstylist.

Att göra ögonfransförlängning kostar en hel del, tänk därför på att spara ihop en del pengar i förväg så att du har råd att göra fransförlängningen. Det är också bra om du läser på om hur du ska sköta om dina lösögonfransar innan du gör dem.

Innan du går till en fransstylist för att göra fransförlängning är det bra om du väljer ut vilken längd du vill ha i förväg, du kan även välja om du vill ha singelfransar eller volymfransar. Singelfransar är mer naturliga ögonfransar som ser ut som dina egna, volymfransar ger ett mer fylligt resultat.
Du bör också veta att fransförlängningen inte vara för evigt, du måste göra en påfyllning var tredje vecka eller när flera fransar har fallit av.

Ta hand om dina lösögonfransar

När du väl har gjort din fransförlängning brukar du oftast få instruktioner av fransstylisten hur du ska ta hand om dina fransar, det är viktigt att du följer instruktionerna så att inte dina egna fransar tar skada eller så att inte lösfransarna faller av direkt.

När du har ögonfransförlängning ska du borsta fransarna med en fransborste minst en gång om dagen, du får oftast en fransborste gratis av din fransstylist efter du har gjort fransarna. När dina fransar har blivit lortiga behöver du även tvätta dem, men tänk på att inte använda sminkbortagningsprodukter då de kan lösa upp limmet, använd istället vatten och badda med en bommulspad.

Det är viktigt att försöka få så lite vatten på fransarna som möjligt förutom när du rengör dem, för mycket vatten kan lösa upp limmet. När du har fransförlängning ska du inte använda mascara, mascaran kan förstöra fransarna och göra så att de trillar av.

Efter 3 veckor eller när du ser att många fransar har trillat av behöver du gör en påfyllning. Att göra en påfyllning är billigare än första gången du gör fransarna och det är bra om du går tillbaka till samma fransstylist igen.

Om du skulle vilja ta av fransarna kan du göra det hos din fransstylist eller använda tvål och vatten. Tänk på att inte dra av fransarna eftersom dina egna naturliga fransar kan gå av då, lös istället upp ögonfranslimmet med tvål och vatten eller ta hjälp av din fransstylist.