Gör din mobil personlig med accessoarer

Våra smartphones är en allt viktigare del av vår vardag och många kan inte leva utan dem. Mobilen ersätter så många andra prylar och produkter, från miniräknare till kameror och allt däremellan. Vi kan göra nästan allt på våra telefoner. För många är även mobilen en del av den personliga stilen och du kan göra så att den matchar dig med olika tillbehör.

Om du äger en iPhone ska du så klart kolla in accessoarer som passar till din mobil. Här kan du till exempel se allt som passar till iPhone 13: https://www.themobilestore.se/mobiltillbehor/apple/iphone-13/

Förutom att välja snygga fodral och tillbehör kan du behöva kringutrustning som adderar olika funktioner. Här kommer lite tips om det:

Mobilaccessoarer som är ett måste

Ett tillbehör som är ett måste för de flesta användare är ett skyddsfodral. Numera kommer telefoner med stilig design, glaskonstruktioner och stora displayer, och det är inte alltid jättekul att behöva täcka det. Men det enda sättet att se till att den förblir i gott skick är med ett fodral. Olyckor kan hända även om du är försiktig och en krossad skärm eller glasbaksida kan bli dyrt att reparera.

Nästa på listan är en powerbank. De flesta telefoner ger dig minst en dags batteritid med genomsnittlig användning, men “genomsnittlig” är nyckelordet där. Telefonens batteri kommer att ta slut snabbt om du använder kameran mycket, spelar många spel, använder telefonen för GPS-navigering hela dagen eller gör andra batteriintensiva aktiviteter. En bra bärbar powerbank kommer att se till att du aldrig behöver oroa dig för ett dött telefonbatteri igen.

Ett annat tillbehör som är viktig för många människor är ett par bluetooth-hörlurar. Endast en handfull telefoner kommer med bra inbyggda högtalare och framtiden för hörlursuttaget är fortfarande osäker. Lyckligtvis blir Bluetooth-hörlurar och hörlurar bättre och bättre för varje generation, och det finns massor av fantastiska alternativ att välja mellan redan nu.

För- och nackdelar med tillbehör från tillverkaren

Den största fördelen med tillbehör från tillverkaren är att dessa är tillverkade med en viss telefon eller ett antal telefoner i åtanke. Så även om Googles trådlösa laddare inte fungerar med andra enheter, är det det enda alternativet om du vill ha snabba laddningshastigheter med Pixel och Pixel 6 Pro.

Å andra sidan är en brist på variation det stora problemet med tillbehör från tillverkaren. Endast en handfull släpper tillbehör, och det är i första hand fodral och skärmskydd. Samsung är ett av få företag som har en bra portfölj av tillbehör att erbjuda. Mobiltillverkarnas tillbehör är också dyra, och du hittar ofta lika bra, eller ännu bättre, alternativ från tredjepartsföretag.

Den goda nyheten är att saker och ting sakta förändras. Fler och fler företag släpper tillbehör som trådlösa laddare, Bluetooth-hörlurar och mer.

För- och nackdelar med tillbehör från tredje part

Även i områden där mobiltillverkarna försöker konkurrera som till exempel kring fodral har tredjepartstillverkare ett mycket mer omfattande utbud. Det brukar även kosta mindre.

Nackdelarna med dessa tillbehör är att de kan ha sämre prestanda. Vanliga trådlösa laddare fungerar okej, men till exempel en laddare kan ge sämre laddningstider än om du hade använt en laddare från mobiltillverkaren.

Det större problemet är att du måste sortera igenom hundratals alternativ och många som kommer från företag som inte är särskilt kända. Att köpa en dålig laddare, kabel eller powerbank kan få allvarliga konsekvenser, inklusive att din mobil skadas. Vissa tillbehör kanske inte fungerar med din telefon alls, så det är viktigt att du gör din efterforskning.