Res smartare med en snygg kabinväska

Om du ofta gör kortare resor så är det verkligen ingen mening med att checka in en stor resväska, vänta på bagagebandet tills den rullar ut och betala extra för att få med den från första början. Idag så är kabinväskor det absolut smartaste valet, eftersom du får ta med dig väskan in på planet som handbagage utan att betala extra. Så länge du håller dig till de mått som flygbolaget godkänner så är det fritt fram att ta med dig handbagaget med dig på planet.

En kabinväska kan faktiskt även fungera om du ska vara ute på en långresa. För varför ska du egentligen dra med dig massa saker hemifrån när du kan köpa saker på plats som faktiskt passar det lokala klimatet?

Lär dig packa minimalt

Eftersom en kabinväska är väldigt liten jämfört med en vanlig resväska gäller det att du packar minimalt med saker. Men det behöver inte betyda att du inte kan ta med dig det du behöver. Packa lite smartare och funktionellt än vad du brukar göra. Här kommer lite tips:

  • Packa tencel-, siden- och bambukläder. Det tar minimalt med plats och skrynklar inte heller lika mycket som bomull eller lin. Andra artificiella material fungerar också, men det är skönare med naturmaterial.
  • Tänk att många saker har flera användningsområden. En sarong kan till exempel både vara en handduk och en kjol eller klänning. Badbyxor i snyggare modell kan fungera som shorts och ett badlinne kan vara ett vanligt linne.
  • Ta med dig reseförpackningar med saker som tandkräm, shampoo, balsam och andra hygienprodukter. De är tillräckligt små för att få med dig i handbagaget och ger allt du behöver för de första dagarna.
  • En del saker kan köpas på plats om du ska vara borta länge. Tänk handdukar, t-shirts, badkläder, böcker, etc.

Spara tid på flygplatsen

Det absolut bästa med att bara ha en kabinväska är att du inte behöver vänta på ditt bagage på flygplatsen. Du tar helt enkelt kabinväskan med dig och går direkt till utgången. Dessutom är det ingen risk att ditt bagage försvinner någonstans på vägen, att något går sönder eller i värsta fall blir stulet.